Uus ala padel võeti kiiresti omaks

Rae valla mängude käesoleva hooaja teine ala, Eestis viimastel aastatel jõudsalt populaarsust kogunud padel, pälvis osalejate hulgas sooja vastuvõtu – esmakordselt programmi kuuluvat reketiala oli tulnud proovima 29 võistkonda.

Finaalis alistas 4Fun kindlalt Naksitrallid 2:0, pronksimängus oli Tallinna Vangla üle Kurna külast. Võitjate poolel tegid kaasa Ronan ja Isabel Vahtras ning Raivo Mooses.

„Rae valla mängudel osalejad on uutele spordialadele avatud ega pelga end proovile panna,“ tunnustas peakorraldaja Indrek Raig võistlejaid. „Paljud hoidsid esimest korda reketit käes ja loodetavasti nakatus nii mõnigi padelipisikusse, sest sai kinnitust, et mäng on kaasahaarav ja jõukohane igaühele. Erinevalt tennisest ei pea padelis nii palju jooksma, kuid korralik koormus on sellegipoolest tagatud.“

1969. aastal Mehhikos alguse saanud padeli näol on tegemist ainsa Rae valla mängude alaga, mis toimub väljaspool omavalitsuse piire – mõõtu võeti Tallinnas Padel Arenal. „Eestisse ehitatakse aastas mitu uut keskust ja tegemist on alaga, millel on suur tulevik. Rae vallas saab tasuta padelit harrastada Kurna külas Decathloni poe juures oleval väliväljakul,“ lisas Raig.

4Funi eestvedaja Margus Esnari sõnul viis tugeva võistkonna komplekteerimiseni pime juhus, kui ta alaga kokku puutunud mängijaid otsis. „Ronan on eluaeg tennist mänginud ja kuulub padelis Eestis esikümnesse, noorem õde Isabel on samuti tennise taustaga. Raivo mängis padelit esimest korda,“ rääkis Esnar. „Padelil võiks Rae valla mängudel tulevikku olla küll, kuid iseasi, kas reketialasid liiga palju ei saa.“

Eelmistel aastatel episoodiliselt Rae valla mängudest osa võtnud Kurna küla on otsustanud käesoleval hooajal kõikidel aladel võistkonna välja panna. Padelis saavutatud neljas koht on nende jaoks aegade kõrgeim.

„Pisikesest külast ei ole lihtne igale alale sobivaid inimesi leida, kuid pingutame, et olla igal alal esindatud,“ ütles Kurna külavanem Aivar Aasamäe. „Esimesel alal petankis panime välja kolm noort, padelis tõid kastanid tulest välja Kadri Kruus-Magommedov ja Marko Mooser. Nende jaoks oli see esimene võistlus, eelnevalt käisid nad kaks korda harjutamas, et põhitõed selgeks saada.“

Rae valla mängude kolmandaks alaks olev keegel toimub 19. novembril Rae keeglis. Võistkonda kuulub kaks segapaari ja üks noortepaar (2009. a ja hiljem sündinud), kes kordamööda viskavad.


Pildil: Võitja 4Funi paar Ronan ja Isabel Vahtras. Foto Ardo Säks