Ujumisvõistlusel tehti üle 450 stardi!

11. märtsil peeti taaskord Rae valla ujumisvõistlusi. Esindatud olid kõik meie vallas tegutsevad ujumisklubid, lisaks ka mitmed üksiküritajad, lapsevanemad ja isegi veteranid. Kokku sai tulemuse kirja 236 osalejat ja vette hüpati tervelt 462-l korral. Lisaks veel pea 400 kaasaelajat, lapsevanemat, treenerit. Väga võimsad numbrid üheainsa valla kohta.

Võistluste noorim osaleja oli 5-aastane Emmabell Sepp Orca ujumisklubist ja vanim osaleja 79-aastane Natalja Meier. „Tore on selle võistluse juures see, et esiteks saavad esmase võistluskogemuse meie kõige nooremad ujumissõbrad ja teiseks ka see, et stardis oli ka 16 veteransportlast. See näitab ujumise kui spordiala väga laia kandepinda meie vallas,“ ütles võistluste peakorraldaja Indrek Raig Rae valla spordikeskusest.

Ujumisvõistluse peakohtuniku Vladimir Kunitsõni sõnul oli esimest korda kasutusel Rae valla võistlusel automaatne ajavõtusüsteem ja selili stardi platvormid: „Hea korralduse ja hea tehnika poolest oli meie valla võistluse näol tegemist eeskujuliku võistlusega, mis vastas kõigile ujumisliidu nõuetele, tegi võistluse kiiremaks ja professionaalsemaks. Tulemuste poolest väärib esiletõstmist 2010 sünniaasta tüdrukud, kus nii Delia Rink kui ka Lenna Marii Pruunlepp teenisid peaaegu 500 punkti (Delia Rinki võiduaeg 50 m vabalt ujumises 28,92). Rõõmsaks teeb ka see, et kogu võistlustel oli ainult paar valestarti ja selili ujumise korral väga vähe valesti finišeerimisi, mis näitab, et laste ujumistase on vallas kõvasti tõusnud nii kiiruse kui ka võistluskogemuse, korrektsuse ja reeglitest kinni pidamise poolest,“ ütles Kunitsõn.

Võistlust aitasid läbi viia ka head toetajad Lenne, Proswim ja Fazer Eesti. Aitäh!

Fotod: Oleg Hartšenko