Rekordite purustaja Kristian Otlot

Tunnustada tuleb siis, kui selleks on õige aeg ja sel korral väärib kiitust noor kergejõustiklane Kristian Otlot, kes U16 vanuseklassis purustas aastal 2017 mitmeid Eesti rekordeid.

„Kui UP Spordist Kristian Otlot starti tuleb, siis on rekordeid kindlasti oodata,” mainis Eesti üks tuntumaid kergejõustikukohtunikke Peeter Randaru suvel Rakveres toimunud Eesti meistrivõistlustel kergejõustikus U16 vanuseklassis. Ja nii see ongi, sealt võistluselt tuli kolm kindlat kulda: 800 m,
 1500 m takistusjooks ja 2000 m.

Enne seda oli Jüri Gümnaasiumi õpilane Kristian saanud kaks omavanuste meistritiitlit talvel, 600 m ja 1500 m aegadega 1.29,32 ja 4.28,55 ning võitnud Balti U16 vanuseklassi meistrivõistlused juulis Vilniuses toimunud  1500 m võistlusel.

Kristiani aastalõpu rekordite sadu algas Tartus, kus sündis uus vanuseklassi rekord 800 m jooksus.

Aasta lõpus, kergejõustiku sisehooaja alguses otsustati korraldada viimaste U16 vanuseklassi rekordite ründamiseks lausa eraldi jooks. Rae Spordikooli jõuluvõistlusele kutsuti 1500 m parimad jooksjad Eestis ning tänu sellele veeti esimesed 800 m ette ilusas tempos. Ja taas purunes üks kaua püsinud selle vanuseklassi rekord: eelmise rekordi ületas Kristian ligi 6 sekundiga.

Vahetult enne jõule aga Audentese Jõuluvõistlustel langes järgmine rekord: 1000 m siserekordi tõi Kristian 2.38,53 peale.

Kahjuks on Kristiani vanuseklassis vähe rahvusvahelisi võistlusi ning seetõttu on ta võtnud sihiks maikuus toimuva gümnasiaadi Marokos Marrakechis. Tänu kahel aastal korraldatud heategevusjooksust saadud tulule saab tema koduklubi UP Sport saata Kristiani nii kaugele võistlema.

Samas ettevaatavalt on U18 rekordid märkimisväärselt kõrgemad senistest U16 omadest ning nende vallutamishasarti jätkub kindlasti järgmiseks kaheks aastaks.

Edu noorele sportlasele!

Urmas Põldre

UP Sport peatreener

Foto Urmas Põldre

Kristian Otlot Balti U16 vanuseklassi meistrivõistluste 1500 m jooksu auhinnatseremoonial Leedus