Rae veteranidele tagas üldvõidu põlvkondadevaheline sidusus

Rae valla mängude üldvõidu pälvis Rae veteranide võistkond, veenva vahega järgnesid Lagedi SporT ja Omniva. Rae veteranid näitasid hooaja vältel head stabiilsust, saavutades kolm alavõitu ja kaks teist kohta.

„Esikohta me eesmärgiks ei seadnud, kuid üllatuseks seda ka pidada ei saa,“ lausus Rae veteranide esindaja Margus Esnar. „Loodetust kehvemini läks ainult petankis, kus tavaliselt oleme kõrge koha saavutanud. Kasutasime ära maksimaalselt lubatud 25 osaleja limiidi, täispika kalendri juhul läinuks meil esikoha püüdmine keerulisemaks. Kõige raskem oli komplekteerida võistkonda tõukerattaralliks. Meie seltskonna eripära on see, et igaüks tahab teha ainult enda tugevamat ala. Peljatakse ebaõnnestumist.“

Sportlik Karla küla

Rae veteranide nimi eeldab, et võistkonnas löövad kaasa suurema elukogemusega inimesed. „Algusaastatel võis see tõepoolest nii olla, kuid nüüd kuulub võistkonda osalejaid kolmest eri põlvkonnast. Varasematel aastatel on ka algklasside õpilased kaasa löönud, tänavu oli kõige vanem liige 70-aastane. Jah, nime osas kostub aegajalt meie endi hulgast nurinat, kuid muutma me seda ei hakka, kui just mõni sponsor ei soovi seda ära osta,“ muheles Esnar.

COVID-19 pandeemia tõttu peeti tosinast alast kaheksa – ära jäid minireketlon, pokker, mälumäng ja teatejooks. Mullune võitja Team Järveküla jäi seekord viiendaks. Külade arvestuses üldvõidu pälvinud ja üldpingereas neljandaks tulnud Karla küla esindaja Nele Marrandi tunneb uhkust, et kõik 15 lõppenud hooajal võistkonda esindanud inimest on oma elu sidunud just selle Jüri külje all asuva piirkonnaga. Elanike kaasamisel tegi tema sõnul suure töö ära külavanem Ülar Verev.

„Karla külas elab umbes 200 peret ning paljud tegelevad erinevate spordialadega ja võtavad usinalt osa rahvaspordiüritustest. Meie üldkoht võinuks olla isegi parem, kuid COVID-19 pandeemia tõttu jäid ära alad, kus oleme tublid olnud,“ lausus Marrandi.

Rae vallas on 27 küla, mängudest võttis neist osa kuus. Marrandi julgustab ka teisi külasid kaasa lööma, rõhutades, et tulemusele keskendumise asemel peaks rõhuma osalemisrõõmule. „Oluline on saada kokku seltskond, kes on valmis ka pettumusi üle elama,“ märkis Marrandi. „Paljud pelgavad ebaõnnestuda. Võib-olla tasuks kaaluda väiksematele küladele naiste osas erisuse tegemist.“

Omnivale kaksikvõit

Ettevõtete konkurentsis saavutas kolmandat aastat järjest esikoha Omniva, seekord kindlustati koguni kaksikvõit. Esimest hooaega tegi mängudel kaasa Rae valla suuremate tööandjate hulka kuuluv Coop, mille Soodevahe külas asuvas kesklaos töötab 600 inimest. „Väga head muljed on ja kindlasti osaleme ka järgmisel hooajal,“ kinnitas Coopi esindaja Kuldar Lugna.

Keerulisest perioodist hoolimata tegi Rae valla mängudel kaasa 39 võistkonda ja 509 osalejat. „Eriti hea meel on lisandunud ettevõtete üle, potentsiaali on selles arvestuses meeletult,“ ütles Raig. „Tänan kõiki enam kui poolt tuhandet tublit spordihingega inimest, kes sel hooajal tegid vähemalt ühe stardi. Kutsun kindlasti julgemalt osalema ka külasid. Alati ei pea eesmärgiks olema võit ja peljata ei tasu tugevaid konkurente. Pigem tuleks ära kasutada valla poolt loodud võimalusi tutvuda ägedate sportimiskohtadega ja proovida võistlustingimustes alasid, mida igapäevaselt ei harrasta.“

TULEMUSED

4x4 rannavolle: 1. Rae veteranid, 2. Jyrto, 3. Lagedi SporT, 4. Willenbrock Baltic, 5. Team Järveküla, 6. Rae Spordikool.

Rimi mölkky: 1. Orkla Eesti 77, 2. Rae veteranid 74, 3. Karla küla 60, 4. Lagedi SporT 54, 5. ABB 52, 6. Team Järveküla 51.

Üldarvestus: 1. Rae veteranid 392,4 punkti, 2. Lagedi SporT 354, 3. Omniva 352,8, 4. Karla küla 331,2, 5. Team Järveküla 316,8, 6. Patika 310,8.

Külad: 1. Karla küla 331,2, 2. Patika 310,8, 3. Tiim Vaida 264.

Ettevõtted: 1. Omniva 352,8, 2. Omniva II 277,2, 3. Willenbrock Baltic 273,6.

Rae veteranid koosseis: Margus Esnar, Liia Kanne, Hannes Metsla, Margus Vahesaar, Maris Perendi, Rene Treier, Kalev Pukk, Siim Pukk, Anett Esnar, Oleg Pontsosnik, Roomet Libe, Agnes Pilviste, Anna-Liisa Pilviste, Taavi Kallas, Marje Mölder, Sander Evisalu, Katarina Jürlau, Grete Gutmann, Merja Vahesaar, Kristjan Tammeaeru, Martin Ant, Marko Sõna, Triin Tibar, Liisa Põldma ja Anni Põldma.

Fotol: Rae veteranide võistkond näitas hooaja jooksul head stabiilsust. Foto: Ardo Säks