Rae valla võrkpallinaiskond meistriliigas!

Eesti võrkpallimeistrivõistlustel saab algaval hooajal kaasa elada koguni kolmele Rae valla võistkonnale. Kui esiliigas teevad harjumuspäraselt kaasa AB Premium/Rae vald meeskond ja Peetri VK naiskond, siis meeldivaks üllatuseks on Rae Spordikool/Viaston naiskonna osalemine meistriliigas. See on esimene kord, kui Rae vald on õrnema soo esindajatega pallimängualade kõige tugevamas liigas esindatud.

„Kahel viimasel hooajal on COVID-19 pandeemia tõttu paljud noorte meistrivõistluste ja naiste esiliiga mängud ära jäänud ning hinnates praegust olukorda, ei saa ka algava hooaja kalendris kindel olla. Kuna pallimängualade meistriliigadele on seni tehtud mängude pidamise osas erandeid, otsustasime end kõrgemal tasemel proovile panna,“ lausub Rae Spordikool/Viastoni peatreener Raigo Tatrik.

Samaaegselt Kiilis tegutseva SK Tatsi ja Rae SK treenerina töötava Tatriku sõnul aitab tugevamas konkurentsis proovile panek kaasa ka mängijate arengule. „Omaealiste koondisse kuuluvad tüdrukud on saanud mängida Ida-Euroopa riikide eakaaslaste vastu ja see tase on võrreldav Eesti naiste meistriliigaga,“ selgitab Tatrik.

Rae Spordikool/Viastoni naiskond koosneb 15–21-aastastest mängijatest, kellest enamus on SK Tatsi ja Rae SK kasvandikud. „Võtsime julge sammu ette peamiselt tüdrukute arengut silmas pidades. Kindlasti saab meil vähemalt alguses raske olema, kuid kvalitatiivse hüppe tegemiseks tuleb raskusi taluda. Esimesel hooajal ei keskendu me võitude arvule või kindlale kohale tabelis, vaid seame igaks mänguks konkreetse eesmärgi,“ lisab Tatrik, kelle kõrval tegutsevad abitreeneritena Anatoli Kuprijanovitš ja Margot Saharov.

Rae Spordikooli õppejuhi Rain Peerandi sõnul väärivad noorteklassides medaleid võitnud tüdrukud võimalust end kõrgemal tasemel proovile panna. „Algselt oli plaan osaleda esiliigas, kuid kuna paljud koondisse kuuluvad meistriliiga mängijad siirdusid välisklubidesse, muutus meistriliiga tase meile jõukohasemaks. Raske ja keeruline saab see hooaeg olema, kuid oleme seadnud peaeesmärgiks mängijate arendamise. Tänan kõiki praegusi ja tulevasi toetajaid, kes soovivad noortesporti arendada ja sportlikku eluviisi panustada,“ lausub Peerandi.

Naiskonna eeldatavaks liidriks saab olema viis aastat meistriliigas mänginud ning eelmisel hooajal Balti liiga ja Eesti meistriks kroonitud TalTechi esindanud Maria Säästla. Rae SK noored on näidanud erinevates vanuseklassides hinnatavaid tulemusi ja järelkasvuga ei tohiks probleeme tekkida. Talendikaid mängijaid on sirgumas ka nooremates vanusegruppides.

„Praegu on Rae SK-s võrkpall tüdrukute hulgas populaarsem kui poiste seas. Kindlasti on kaasa aidanud rahvusnaiskonna viimaste aastate edu, kuid oma osa on ka sellel, et võrkpall on erinevalt jalg- ja korvpallist mittekontaktne ala,“ arutleb mängijana pikalt Eesti rahvusmeeskonda kuulunud Tatrik.

Meistriliigas osaleb kokku kaheksa naiskonda, lisaks Rae Spordikool/Viastonile veel Audentese SG/NK, Võru VK, TalTech/Tradehouse, TÜ/Bigbank, Tallinna Ülikool/Kikas, SK Duo ja Viljandi Metall. Rae Spordikool/Viastoni saab esimest korda mängimas näha ….oktoobril, kui minnakse vastamisi….. Kodumänge peetakse Jüri pallihallis või Kindluse Kooli võimlas.

„Rae vallas on suurepärased treeningutingimused ja meistriliiga nõuetele vastab mitu saali,“ lisab Tatrik. „Koormuse kasvades tuleb hoolikalt jälgida, et ei tekiks ülekoormust. Õnneks on meie koosseisus 20 mängijat ja see annab võimaluse koormust hajutada.“

Karikasarjas läheb loosi tahtel teise ringi pääsenud Rae Spordikool/Viaston vastamisi Viljandi Metalliga. AB Premium/Rae vald meeskonna esimene vastane on aga valitsev Eesti meister Bigbank Tartu.