Rae valla tantsutreener osales uues muusikavideos

Hiljuti andsid Eesti tänavakultuuri eestvedaja Joel Juht (JJ) ja räpipundi Ruckus liige Culpas välja „Vitsalaulu” uue versiooni „Nukits” ning loole valmis ka vinge muusikavideo, kus tegi kaasa JJ-Street Tantsukooli Rae valla filiaalide eestvedaja Tauri Vosman.

Tauri Vosman kinnitas, et muusikavideos osalemine oli meeldejääv kogemus. „Jälle midagi teistsugust, sest lugu on tehtud originaalse Nukitsamehe loo järgi. Esitasime tänavatantsu, aga rahvariietes,“ selgitas Vosman. Tema sõnul oli ilm võttepäeval ideaalne, maad kattis õrn lumekiht ja hommik oli päikseline. „Mulle video väga meeldib, üldse kogu loo tulemus on väga hea, selline mõnus vanakooli vibe. Mu lemmik koht loos on see, kus juttu tuleb respektist, distsipliinist ja usust,“ lisas Vosman.

JJ ja Culpase koostöö ei ole esmakordne, sest selle aasta kevadel valmis neil esimene ühine räpilugu „Meeldib, ei meeldi", mis jõudis Tik Toki kanalil 750 000 vaatamiseni. Räpiversiooni tegemiseks andsid loa nii helilooja Olav Ehala kui ka sõnade autori abikaasa Riina Viiding.

Räpiloo teksti kirjutasid JJ ja Culpas koos ning tänapäeva head lapsed kasvavad räpiversioonis hoopis pitsaga. „Eelkõige soovitame sellesse sõnade mängu huumoriga suhtuda, aga kui sõnumit otsida, siis pisut iroonilises võtmes tahame öelda, et tänapäeva „hea laps" on pahatihti vanematele mugav laps ehk laps, kes ei sega. Sööb, mis kätte saab ja istub vaikselt telefoniga oma toas. Nii ei peaks see olema,“ ütles Joel Juht.

Tauri Vosman ütles, et ühe muusikavideo valmimise protsessi oma silmaga näha oli eriline kogemus. „Me tantsisime metsas sambla peal, mis on samuti üsna esmakordne. Saime võttepäeva jooksul olla osa kogu produktsioonist,“ selgitas ta.

Culpase sõnul oli Joel Juhtiga räppimine põnevaks väljakutseks. „Idee ja loo vibe ning rütm tulid Joelilt ja mina aitasin tema visiooni muusikaliselt ellu viia. Kuna ma ei ole enne sellist remake-stiilis instrumentaale teinud, siis oli värskendav midagi uut katsetada,“ rääkis Culpas.

„Nukitsa" kirjutamise idee tekkis Juhtil vanu fotosid lapates ja endast 34 aastat tagasi tehtud Nukitsamehe kostüümiga pilti silmates. Selle foto leiab vastvalminud räpipala tiitli kujunduselt. „Olin lapsena ise paras nukitsamees ja hakkasin mõtlema tänapäeva nukitsate peale, kelle sarvi maailm maha viilida tahab. Nii tekkis mõte „Vitsalaulust" räpiversioon teha,“ kirjeldas Joel Juht loo idee sündi.

Jaanuaris algab Rae vallas JJ-Street Tantsukooli treeninggruppides uute õpilaste vastuvõtt. Hip-Hop treeningutega erinevates vanuses saab liituda nii Peetri külas, Järvekülas, Jüris kui ka Kindluse Koolis.