Rae valla sportlane võitis maailmakarika etapi lestaujumises Itaalias

Üle aastase pausi järel toimus taas rahvusvaheline võistlus lestaujumises. Itaalias Veneetsia lähedal Lignano Sabbiodoros toimunud võistlustel osalesid ka Rae vallas treenivad spordiklubi Fortuna lestaujujad. Võistlus toimus üpris karmide piirangute ja nõuetega. Sportlased said siseneda ujulasse ainult 25 minutit enne enda starti. Ujulasse minnes pidi olema juba seljas võistlustrikoo ja riietusruumidesse ei tohtinud siseneda. Sportlane pidi 25 minutiga tegema soojenduse 25-meetrises ujulas ja jõudma õigeks ajaks starti 50-meetrisesse basseini. Peale ujumist pidi pakkima asjad ja koheselt lahkuma ujulast. Kuigi nõuded olid karmid, suutsid sportlased nendega kohaneda ja võidelda kõrgete kohtade eest.

Meie sportlastest esinesid kõige edukamalt Georg Veevo ja Angelika Izosina. Georg võitis 100 meetri lestaujumise, sai hõbemedali 50 meetri sukeldumises ja kolmanda koha 50 meetri vee peal ujumises. Angelika võitis oma lemmikalad 400 ja 800 meetri lestaujumised. Edukalt esines ka tüdrukute teatenaiskond, kes said kolmanda koha. Teatenaiskonnas ujusid Anna Võsokovski, Teele Nappus, Valeria Tkatšuk ja Angelika Izosina.

Naiste seas pääsesid esikaheksasse Johanna Johanson, Ann Ly Maiki Parts ja Carmel Uibopuu. Poistest osales ka Gregory Kibus, kes näitas isiklikku rekordit 200 meetri lestaujumises.

Anna Võsokovski, Georg Veevo, Angelika Izosina ja Valeria Tkatšuk valmistuvad nüüd juunikuus samas linnas toimuvateks noorte maailmameistrivõistlusteks lestaujumises. Johanna Johanson, Ann Ly Maiki Parts ja Carmel Uibopuu osalevad see aasta esmakordselt täiskasvanute maailmameistrivõistlustel, mis peaksid toimuma juulis Tomski linnas.