Rae valla sportlane Anastassia-Anna Kunitsõna sai lestaujumise MMil hõbemedali!

Venemaal Tomski linnas toimusid 3.–9. juulil lestaujumise maailmameistrivõistlused, kus osalesid neli Rae vallas elavat ja treenivat spordiklubi Fortuna sportlast: Anastassia-Anna Kunitsõna, Ann Ly Maiki Parts, Carmel Uibopuu ja Johanna Johanson ning lisaks koondisekaaslased Aleksei Popov ja Maria Nazarova.

Kõige võimsama tulemuse saavutas Anastassia-Anna Kunitsõna, kes võitis 400 meetri akvalangi ujumises hõbemedali. Võitjaks tuli Hiina sportlane Yiting Sun, kes läbis 400-meetrise distantsi ajaga 3.01,83. Aasia sportlased eesotsas Hiina ja Korea lestaujujatega on domineerinud 400 meetri akvalangi ujumises juba üle 20 aasta. Eestlase tulemuse teeb eriliseks see, et viimati suutis Euroopa sportlane võita Aasia esindajaid 21 aastat tagasi. „Valmistusin selleks võistluseks väga tõsiselt ja sihikindlalt. Teadsin, et medali eest võitlemine saab olema väga raske, kuid uskusin endasse ja sellesse, mida ma teen,” võttis Kunitsõna võistluse kokku.

Noortele tüdrukutele Maikile, Johannale ja Carmelile oli see esimene täiskasvanute tiitlivõistlus. Kogemus oli erakordne, sest noorte arvestuses suutsid tüdrukud ujuda tiitlivõistlustel finaalide tasemel, kuid täiskasvanute arvestuses on konkurents palju tugevam. Nüüd ootab ees mitu aastat rasket tööd, et jõuda samale tasemele. Tomskis näitas parimat tulemust Ann Ly Maiki, kes saavutas uue isikliku rekordiga 11. koha.