Rae valla rogainijad tõid Euroopast esikohti

Eestlastest orienteerujad on suurepärased rajaplaneerijad ja sitked sportlased ning tõestasid taaskord oma tugevust 22.–23. aprillil Itaalias 24tunnisel rogainil.

Segavõistkondade peavõidu ehk Euroopa meistri tiitli võitsid mägisel maastikul 130kilomeetrise jooksuringi teinud (kusjuures tõusumeetreid oli rajal ca 7 km) Rae valla elanik Toomas Marrandi ja otepäälanna Mari Kaseväli. Meesveteranidest teenis teise koha Rae valla mees Armo Hiie koos soomlase Juha Skinnariga. Eestisse tuli ka segaveteranide 3. ja meessegaveteranide 3. koht, seega nagu Euroopa võistlustel tihti juhtub, oli poodium tasandike vahel eestlaseid täis kasvanud.          

Orienteerumine on selles mõttes eriline spordiala, et tiitlivõistlustele võib minna igaüks, kel rahakott ja ajakava kannatab. Sport on väga aus: kuna pole sponsoreid, siis tehakse maailmaklassi tulemusi suuremalt jaolt ainult enda teadliku suhtumise, toitumise ja treeningu pealt. Peale erksa ja tugeva vaimu ning füüsise peab orienteerujal olema ka nutikust ja õnne ehk istmikutunnetust – seda viimast treenivad igal aastal väga erinevates oludes toimuvad tiitlivõistlused eriti hästi.

Nele Marrandi

Foto: erakogu

Kuldmedalistid Mari Kaseväli ja Toomas Marrandi mõned tunnid pärast finišeerimist