Rae valla mängud saab ilmselt uue üldvõitja

Rae valla mängude neljandal alal, sõudeergomeetrite teatevõistlusel kaitses esikohta Tallinna Vangla. Kuigi iga võistleja pidi varasema 500 meetri asemel läbima kaks korda pikema võistlusmaa, oli eeldatavalt 2018. aasta sügisel Rae valda koliva Tallinna Vangla ülekaal siiski ilmne.

 

„Kõik meie töötajad peavad olema heas füüsilises vormis, sest kord aastas tuleb teha kehalisi katseid,“ lausus Tallinna Vangla esindaja Markko Arro. „Sõudeergomeetrite võistluseks me eraldi ei valmistanud, kuid treeningutel leiab see ala kas siis soojenduse või lõdvestusena laialdast kasutamist. Eelmise aasta lõpus võtsime osa sisetriatlonist, kus tuli järjekorras sõita Wattbike'iga, sõuda sõudeergomeetril ja ujuda. Mõnedel oli seega värske kogemus varnast võtta.“

Rohkem kui poole minutiga kaotanud ja teise koha teeninud Järveküla eest tegi kaasa eelmisel aastal mitmetel rahvaspordiüritustel end proovile pannud ning seeläbi märkimisväärselt sportlikku vormi parandanud muusik Tanel Padar. Kolmandaks pingutas end Rae valla mängude debütant Omniva. Logistikaettevõte sai liitumisõiguse, sest hakkab Jüri Tehnoparki uut keskust ehitama.

Üldarvestuses tõusis teiselt kohalt liidriks Lagedi SK, kes edestab napilt Peetri Lasteaed/Põhikooli. „Sõudmises saavutatud kuues koht oli suureks üllatuseks, sest varasematel kordadel pole me esikümnesse jõudnud. Natukene jääb kripeldama, et viies koht jäi kolme sekundi kaugusele,“ lausus Lagedi SK esindaja Bärbel Salumäe. „Oleme selleks hooajaks paremini valmistunud. Võistlusaladel pole eritreeningut teinud, kuid kuna liikmed tegelevad spordiga mitmekülgselt, siis on paranenud üldine füüsiline vorm. Pakun, et esikolmikus toimuvad vangerdused. Meie eesmärk on kolme sekka püsima jääda. Samas võivad sulgpall ja BMX kross suuri üllatusi pakkuda.“

Viie alaga on Rae valla mängudest osa võtnud 30 võistkonda ja 370 erinevat osalejat. Suure tõenäosusega pälvib tänavu üldvõidu uus võistkond, sest kolmel varasemal hooajal esikohal lõpetanud Rannahunt/Peetri VK hoiab praegu alles 26. positsiooni.

Järgmine ala, sulgpall toimub Jüri spordihoones 18. veebruaril. Mängitakse mees- ja naisüksikmängu, segapaaride ning meespaaride arvestuses, kusjuures üks võistleja tohib osa võtta ainult ühest mänguliigist.

Andres Kalvik 

TULEMUSED

Rimi/sõudeergomeetri teatevõistlus: 1. Tallinna Vangla 21.05,7, 2. Järveküla 21.37,6, 3. Omniva 21.48,0, 4. Tiim Vaida 21.51,7, 5. Rae koss/Hansaviimistlus 22.31,2, 6. Lagedi SK 22.34,1.

Üldarvestus: 1. Lagedi SK 225,6, 2. Peetri Lasteaed/Põhikool 224,4 punkti, 3. Tallinna Vangla 218,4, 4. Aruheina sõprade selts 206,4, 5. Järveküla 194,4, 6. Jüri Gümnaasium 184,8.

Külad: 1. Lagedi SK 225,6, 2. Järveküla 194,4, 3. Patika 180.

Ettevõtted: 1. Peetri Lasteaed/Põhikool 224,4, 2. Tallinna Vangla 218,4, 3. Jüri Gümnaasium 184,8.

KOMMENTAARID

Marit Lani

Veskitaguse

Külakogunemiste käigus tekivad alati head ideed. Veskitagusel on nii uusi kui ka vanu maju ning Rae valla mängud on suurepärane võimalus omavahel paremini tuttavaks saada. Juba olemegi üksteise kohta uusi asju teada saanud. Meie kindel eesmärk on saada osavõturõõmu. Kõrgeid kohti me tagasi ei lükka ja loodame konkurente üllatada. Sõudmises jäime küll viimaseks, kuid emotsioon oli sellegipoolest võimas. Meie küla võib võrrelda olümpial võistleva Eesti riiga. Oleme teiste kõrval nii väikesed. Samas muutub kogukond väga aktiivseks, kui on vaja võistkond välja panna.

Gerda Markus

Tähed

Meie võistkonna moodustavad kolm suguvõsa. Oleme kümme aastat korraldanud suvemänge, kuid leidsime, et sellest jääb meile väheks. Soovime üksteisega rohkem kokku saada ja Rae valla mängud on selleks suurepärane võimalus. Meie suguvõsas on kokku 35 inimest pluss kaaslaste õed-vennad. Vaid viis inimest ei ela Rae vallas. Meie trumpideks on kaardi- ja pallimängud ning sportliku võistkonnana on meil igaks alaks sobivaid inimesi võtta. Ainult BMX teeb meid veidi murelikuks.

Kaido Jõgi

Aruheina sõprade selts

 Meie debüüthooaeg lõppes 10. kohaga, nüüd sooviks hooaja lõpus mingisuguse karika võita ehk esikolmikusse jõuda. Võtame tänavu asja palju tõsisemalt. Kabes tahtsime jõuda esikümnesse, kuid pidime leppima 13. koha jagamisega. Tekkis küsimus, kas konkurents on tõesti nii tugev?Väga hästi sobivad meile mälumäng ja pokker. Broneerisime Järveküla Kooli spordisaali sulgpalli aja ja tahame sel alal hästi esineda. Võtame asja südamega ja näeme samasugust suhtumist ka korraldusmeeskonnas.

Foto: Ardo Säks

 

Tallinna Vangla võistlejal Diana Põril on käsil rasked lõpumeetrid.