Rae vald tõusis valdade talimängudel poodiumil koha võrra

Viimastel Eestimaa Talimängudel tuli Rae valla enam kui 60-liikmeline meeskond 48 valla konkurentsis Tartu valla järel ja Tähtvere valla ees II kohale, tegemist on läbi aegade kõrgeima kohaga.

Rae spordikeskuse projektijuht Indrek Raig kommenteeris, et Spordiühing Jõud korraldab valdade-linnade tali- ja suvemänge igal aastal ning iga nelja aasta järel toimuvad ühised Eestimaa Mängud, nagu olid ka sel korral. Raigi sõnul saavutati möödunud aastal esimest korda poodiumikoht ja tuldi kolmandaks, aga tänavu saadi kokkuvõttes II koht.

Rae valla meeskonna tulemused Eestimaa talimängudel

Eestimaa talimängudel sai kabetiim koosseisus Jüri Herman, Imre Anton, Kaari Vainonen, Kaire Sepp ja Rasmus Golubkov teise koha. Teiseks jäid ka maletajaid koosseisus Aivo Hommik, Kristjan Sarapik, Margit Brokko, Laureta Tammepõld ja Karl-Erik Olde. Mäesuusatamises tegid tubli etteaste meie noored lumelauatüdrukud Lissel Raun (I koht), Berit Raun (III koht) ja Emily Roos (IV koht). Mäesuusatamises said oma klassi võidud Amelia Liis Mikk ja Raidar Mesila. Rasmus Mesila jäi M16 klassis kolmandaks.

Juhtide võistlusel, mis seekord koosnes takistusraja läbimisest, kahuri vedamisest ja granaadiheitest ja kaalumisest, sai vallavanem Mart Võrklaev seitsmenda resultaadi.

Haanja maratoni ära jäämise tõttu tõeliseks suurvõistluseks kujunenud murdmaasuusatamise võistlusel tegid korralikud tulemused eelkõige sel aastal Jüris treeningutega alustanud CFC suusaklubi noored võistlejad. N14 klassis võideti teatesõit koosseisus Eliisabet Kool, Grete Maria Kresmer ja Luisa Lotta Terep. Samuti oldi parimad M14 klassis, kus võistlesid Olle Ilmar Jaama, Oliver Kinks ja Richard Piho. Tervelt 29 meeste teatevõistkonna seas väärib märkimist ka linnade ja valdade koondarvestuses saadud kolmas koht, kus sõitjateks olid Bert Tippi, Peeter Kirss ja Risto Roonet. N35 klassis sai võidu Rae valda esindanud Reeda Tuula. M40 klassis, kus oli rivis tervelt 71 meest sai Risto Roonet teise koha. Kokku osales murdmaasuusatamises üle 600 võistleja, mis tegi sellest praeguse lumevaese hooaja suuruselt teise võistluse Tartu Maratoni järel.

Valdade talimängudel aitasid Rae vallal tulemusi saavutada valla spordisõbralikud ettevõtted: AS Hekotek, Coop Eesti, AS Linford, Selver AS, Viaston Infra OÜ, Balti Veski AS (Veski-Mati), Uuesalu Kodu, Laduks OÜ ja Hansaviimistlus OÜ.
RS 

 

Suvemängude meeskond ootab komplekteerimist, aga sealt edasi on lahtine

 

„ Valdade suvemängud 2017 toimuvad aga 8.-9. juulil Vinnis, kus Rae vallal tuleb kaitsta mullune esikoht. Kindlasti suvemängudel lööme veel täie jõuga kaasa, seda enam, et esinema tuleb meie oma valla mees Tanel Padar & The Sun,“ kõneles Rae spordikeskuse projektijuht Indrek Raig, kes suvemängudest kaugemale vaadates jääb osalemise suhtes mõtlikuks, sest selline võistluse formaat on oma aja ära elanud. Meeskonna kaptenina ei ole Raig rahul, et võistlused on ära jaotatud väga suure ala peale ning osavõitjad peavad võistlema väga erinevatel ja pühendumist nõudvatel aladel.

„Kuigi tulemused pole halvad ja Rae vald on kõigile häid resultaate näidanud sportlastele ette näinud ka soodustused spordirajatiste kasutamisel, samuti rahalised preemiad parimate sportlaste tunnustamisel, on lahtine, mis saab edaspidi,“ kõneles Raig.

 

RS

Foto Rae Sõnumid

Rae valla spordiedendaja Indrek Raig 2016. aasta tulemuste põhjal

Foto Indrek Raig

48-liikmelisest meeskonnast on pildile jäänud Kaido Kivistik, Jaak Kanniste ja Eino Karvak.