Rae vald sai tenniseväljaku võrra rikkamaks

Eesti sportlikema omavalitsuse Rae valla tennisemängijatel on nüüd veel avaramad võimalused kodukoha lähedal lemmikalaga tegeleda. Ilusaid suveilmasid saab sportlikult nautida Peetri alevikus Suurekivi tee 8 avatud väliväljakul.

Kõrvalkinnistul elav Mart Nõmper ütleb, et Peetri esimest väliväljakut ajendas rajama isiklik huvi tennise vastu ning soov pakkuda mängimise võimalust ka teistele harrastajatele. „Rae vallas on palju erineval tasemel tennisemängijaid. Peetri Keskuses asuvad korralikud siseväljakud, kuid ilusate ilmade korral pakub õues mängimine suurema naudingu. Üksinda ei suuda ma väljakule piisavalt koormust pakkuda ja mul on väga hea meel, kui ka teistel on võimalus sportlikult vaba aega veeta,“ räägib ta.

Kui sügistalvisel perioodil on Tallinnas ja selle lähiümbruses siseväljakute aegadest terav puudus, siis suvisel ajal on väliväljakute olemasolu tõttu lihtsam sobivat mänguaega leida. Nõmperi sõnul on tal tekkinud püsimängijad, kes on väljaku pikalt ette broneerinud, kuid vabu aegu – eriti nädalavahetustel – leidub.

Kunstmurukate on peremehesõbralik (loe: ei vaja hooldust) ja pehme ega põruta liigeseid, imiteerides klassikalist saviliivaväljakut. Peeneteraline mereliiv, korralik aluskate ja drenaaž tagavad selle, et loetud minutid pärast vihmasadu on väljak mänguvalmis. „Parima mänguelamuse tagavad saviliivaväljakutele mõeldud tennisejalanõud,“ soovitab Nõmper, kes hakkas tennisemängu harrastama täiskasvanuna.

Väljaku broneerimiseks leiab otselingi facebook.com/TenniseValivaljakPeetris, hinnatase on Nõmperi hinnangul keskmine. „Odavaim on hind nädalavahetustel, kalleim pärast tööpäeva lõppu,“ täpsustab ta. „Oodatud on kõik huvilised sõltumata mängutasemest. Tennis on sotsiaalne mäng ja kui tunnihind nelja peale ära jagada, siis see võrdub kohvitassi hinnaga vanalinnas.“

Rae valla spordielu korraldaja Indrek Raigi sõnul on iga uus spordirajatis valda väga oodatud ja teretulnud. „Iga sportlik tegevus pakub liikumisrõõmu ja suurendab tervena elatud aastate arvu. Rae vallas on valdav osa spordirajatisi praegu maksumaksja raha eest tehtud, aga selge on see, et see ei ole jätkusuutlik. Ka erakapitali najal rajatud spordiväljakud peavad hakkama meie eluruumi rohkem kohta leidma, nagu see on ammu juhtunud Viimsi ja Saue vallas. Meil on sinna hetkel näitena vastu panna ainult Rae Keegel, Peetri Keskus, Rae Golf ja Lenne Sulgpallikeskus. Tennis on väga tore, kõigile sobiv ja igas vanuses alustada sobiv spordiala ning tulevikus võib see kuuluda ka Rae valla mängude programmi, sest harrastajate hulk iga aasta suureneb,“ räägib Raig.

Pildil: Peetri tenniseväljaku omanik Mart Nõmper. Foto: Andres Kalvik