Rae Spordikooli noorte korvpallurite edukas hooaeg!

Kevad on Rae valla korvpallielule olnud väga meeleolukas ja põnev periood. Kui aprilli lõpus lõppesid mängud Saku I liigas, saime kõik suunata oma tähelepanu ja energia meie korvpalli järelkasvule. Rae Spordikooli ajaloos pole siiani olnud sellist olukorda, kus kõik meie vanuseklassid jõuaksid play-off-mängudele, rääkimata veel sellest, et neli nendest mängivad finaalturniiril medalite eest. 2021/22. hooaeg just selliseks meile kujuneski!

Otsa tegid lahti U12 poisid, kes Pärnus toimunud finaalturniirilt tulid koju hõbemedalitega. Finaalis pidime tunnistama küll Viljandi paremust, aga see ei vähenda rõõmu tubli tulemuse üle. Peatreener Siim Palu oli oma kasvandike üle väga uhke ja kiitis nende võitlus- ja meeskonnavaimu. „Poisid on terve hooaja olnud väga tublid. Selle meeskonna sisekliima on väga energiline. Kõik elavad pingi pealt kaasa platsil toimuvale ning julgustavad üksteist. Loomulikult oleme arengu alguses nendega ja pikk tee on veel minna, aga algus on kindlasti suurepärane. Ühistrenne peaksime võistkonnaga üritama rohkem teha ja seal osalemist parandama. Samuti peaksime treeneritega turniire organiseerima, et poisid saaksid rohkem võistluskogemust, aga muidu saab ju igati rahul olla,“ võttis Siim hooaja kokku. U12 esindusvõistkonda kuulusid 2021/22. hooajal Albert Arula, Jonathan Hagen, Kristofer Käer, Rudolf Lepa, Marek Murakas, Ranno Mürkhain, Magnar Ojanurm, Lukas Palu, Rihard Rajaleid, Siim Rauk, Harri Saar, Siim Saar, Romet Saarniit, Jakob Zirk, Lennart Tammekänd ja Fred Mattias Tõld ning treenerid Siim Palu ja Milvert Vaaks.

U14 noored korvpallurid mängisid finaalturniiri kodupubliku silme all Jüri spordihoones. Finaalmäng kujunes tõeliseks Vestmanni ja Piibelehe stiilis trilleriks, kus pikema õlekõrre tõmbas lõpuks Tartu Ülikooli noortetiim. Meie noortesüsteemile tuli hooaja teine hõbemedal. Peatreener Brett Nõmm võttis hooaja kokku järgmiselt: „Kõik poisid on läbi hooaja väga tublid olnud. Selles võistkonnas mängib praegu küll 12 poissi, kuid treeninggrupis on tegelikult umbes 30 poissi. Osad on natukene vanemad ja osad natukene nooremad. See võistkond ei oleks jõudnud siia ilma tiheda konkurentsita trennides. Kuna spordikoolil on võimalus pakkuda erinevaid treeninguid, siis väga oluline roll on ka treeneritel: Victor Gonzalez, Silver Palu ja Milvert Vaaks. Ühine koostöö viibki sellele võidule. Väga oluline on taustsüsteem, kus on teised poisid, kes hoiavad trennikvaliteeti üleval ja teised treenerid, kes aitavad ja annavad oma panuse.“ U14 võistkonda kuulusid 2021/22. hooajal Erik Arula, Patrick Jelsukov, Rainer Järv, Kaarel Lepa, Mattias Mändmets, Markus Oselein, Sander Peerandi, Kristjan Rosar, Marten Saarpuu, Ruudi Talviste, Frederik Varrak, Kaspar Vuks, Rasmus Vuks ning treener Brett Nõmm.

Medalitesadu jätkas U13 võistkond, kes ülipõnevas pronksikohtumises alistas lõpuks ühe punktiga TalTechi eakaaslased. Ülioluliseks kohtumiseks oli treeneripingile oma kogemustega appi tulnud ka Brett Nõmm, mis andis poistele kindlasti vajaliku lisakäigu. Peatreener Milvert Vaaks jäi üldjoontes hooajaga rahule, aga rõhutas, et kindlasti on meil arenguruumi ja potentsiaali, mida treenerid omavahelise koostööna saavad veelgi paremini ära kasutada. „Meie liidrid on selle hooajaga kindlasti suure arenguhüppe teinud ja suudavad vajalikul hetkel õigeid otsuseid teha. Kuna meil on siin võistkonnas poisid kolmest erinevast treeninggrupist ning ühistrenne saime teha kord nädalas, siis peame treeneritega maha istuma ning võimalused läbi arutama, kuidas võistkonnavaimu ja koostööd veelgi paremaks saada. Eks siin on poistel endal ka suur roll, sest treeningutest osavõtmine on ikka sisemise motivatsiooni küsimus. Järgmisel hooajal proovime ikka kirkamate medalite peale mängida.“ U13 võistkonda kuulusid 2021/22. hooajal Erik Arula, Otto Mihkel Asi, Steven Einma, Rohan Laanemets, Rudolf Lepa, Arthur Liiv, Riko Mändma, Meinhard Noot, Sander Peerandi, Ralf Pukspuu, Joosep Rebane, Umberto Simmer, Ruudi Talviste, Kris-Markus Tikerberi ja Hendrik Urbanik ning treenerid Milvert Vaaks ja Marko Laanemets.

Sel hooajal saime Tartu noortega piike ristata mitmetes otsustavates kohtumisest ja seda traditsiooni jätkas ka meie U16 võistkond. Mõlemale võistkonnale tõusude ja mõõnadega kulgenud finaali suutis tugeva kolmanda veerandajaga oma kasuks pöörata siiski Tartu ning meie noortel tuli vastu võtta hõbemedal. Peatreener Ron Pehka mõtted pärast finaali: „Poisid olid läbi hooaja väga tublid. Eks meil oli ka oma mõõnaperioode, aga otsustavateks mängudeks saime siiski mängu käima. Finaalis jäi poistel puudu tähtsate mängude kogemustest, mis pani peale lisapinged. Mõned poisid said hooaja jooksul kogemusi ka meie Saku I ja Saku II liiga võistkonnaga treenides ning mängides, mis aitas nende arengule kindlasti väga palju kaasa. Järgmisel hooajal püüame lahendada logistilised küsimused, mis aitaks koostreenimist tõhustada ja proovime kirkamate medalite järele minna.“ U16 võistkonna moodustasid 2021/22. hooajal Holger Himuskin, Karl Kalkun, Kert Laanemets, Oliver Olli, Uku-Johan Pauri, Andreas Põld, Marten Raag, Oliver, Raud, Mairo Saarniit, Joosep Sula, Gert Suvi, Rannar Tornius, Raimo Vaiksalu, Kaspar Vuks ja Rasmus Vuks ning treenerid Ron Pehka ja Risto Puur.

U18 võistkond jõudis sel hooajal tublile 10. kohale ning piirduti 1/8 finaaliga. Kuigi medali peale ei mängitud, siis play-off’i jõudmine on väga tubli saavutus ning täiendab meie noormängijate tulemusi. Peatreener Risto Puur sõnas hooaega kokku võttes: „Mul on hea meel näha, kuidas meie noored arenevad. Täpselt ei ole veel teada, kuidas nende poistega edasi plaanid on, aga selle hooaja areng on olnud meeletu. Lisaks U18 mängudele, said kutid kogemusi ka Saku II liigas mängides ning hooaja teises pooles osaliselt ka Saku I liiga võistkonnaga treenides ja mängides. See andis neile palju enesekindlust juurde. Eks selgub, milliseks järgmise hooaja plaan kujuneb, aga mina olen rahul sellega, mida me siiani saavutanud oleme.“ U18 võistkonna koosseis 2021/22. hooajal oli Ralf-Mathias Ats, Jaan Ausmees, Christopher Gutmann, Remo Heinmaa, Holger Himuskin, Oskar Martin Kiviväli, Markus Kõllamets, Jarko Kõrvel, Lauri Mürkhain, Marthen-Neeme Pahk, Uku-Johan Pauri, Andreas Põld, Ralf Reisner, Mairo Saarniit, Ats Sander Soasepp, Joosep Sula, Gert Suvi, Marten Teder, Jürgen Tiik, Martin Tiirik, Rannar Tornius, Raimo Vaiksalu, Kaspar Verk ning treener Risto Puur.

Aitäh kõikidele treeneritele ja sportlastele meeleoluka ja eduka hooaja eest! Loomulikult ka suur tänu toetajatele ning lapsevanematele, kes on meie kogukonna selgroog ja süda.

Väga tänulikud oleme ka Kiili ja Kose Spordikoolidele, kellega toimib meil juba aastaid edukas koostöö. Just see ongi aidanud tõsta korvpalli taset piirkonnas ning tuua noori selle ülivinge spordiala juurde.

Hoidke silma peal meie suvistel tegemistel ning sügisel saalis kohtume!

Fotodel: U13 võistkond, mini-klass võistkond, U14 võistkond, U16 võistkond