Rae spordiaasta avasid pokker ja minireketlon

Rae valla mängude raames toimus jaanuaris pokker ja minireketlon. Kaheaastase pausi järel toimunud pokkeriturniiril pälvis kindla esikoha võistkond Peeter I, kolm järgmist võistkonda kogusid aga võrdselt punkte.

Võistlejate kohapunktide summa tulemusel reastuti järgmiselt: Coop KST, Pipelife ja Vana-Järveküla. Individuaalselt oli parim Peeter I võistleja Alvar Suisalu, võistkonda kuulusid veel Helen Kübar, Rene Kübar ja Rauno Pohlak.

„Paljudele oli see turniir meelelahutus, mille nautimiseks tuli võimalikult kaua mängus püsida ehk teisisõnu vähe riske võtta,“ lausus Suisalu. „Pokker on üks eriline spordiala – see jätab sind täiesti külmaks või haarab täiega kaasa, pakkudes eduvõimalusi kõigile, ka vähese mängukogemusega inimesele. Üllatusi esineb palju ja isegi rahvaturniiridel võivad tippmängijad varakult välja langeda.“

Peakorraldaja Indrek Raig tunneb headmeelt, et pokker keerulisest COVID-19 olukorrast hoolimata toimuda sai. „Pokker on selles mõttes hea ala, et osalejad saavad õhtu jooksul koos olla ja muljeid vahetada. Teiste alade puhul jääb suhtlus üldiselt napiks. Samuti pakub pokker ohtralt üllatusi ja segab üldarvestuses tublisti kaarte. Osalejatel on võrdsed võimalused, näiteks finaallaua kümnest mängijast pooled olid naised,“ märgib Raig.

Minireketlonil, kus võisteldi lauatennises ja sulgpallis, saatis edu Omnivat. Teise ja kolmanda koha hõivasid vastavalt Willenbrock Baltic ja Team Järveküla & sõbrad. Meestest oli individuaalselt parim Kristjan Pakk (Willenbrock) ja naistest Cathy Saem (Orkla). Omniva võistkonda esindasid Sandra Eiduks, Kaili-Heda Kongas, Gerli Rüüberg, Kristjan Metsanurm ja Roman Pankin.

„Võit tuli pisut ootamatult, sest me ei olnud minireketloniks eraldi valmistunud,“ sõnab naiste arvestuses teise koha saavutanud Sandra Eiduks. „Meid soosis asjaolu, et Omnivas on aktiivne spordiklubi, kus mängitakse aktiivselt sulgpalli. Lauatennises hoidsime madalat profiili ja lootsime vastaste eksimustele. Õnnestus ka taktikaline käik – panna välja kaks mees- ja kolm naisvõistlejat.“

Raigi sõnul oli enne minireketloni näha Rae valla spordikeskustes usinaid harjutajaid, kes püüdsid sulgpalli ja lauatennisega taastutvust sobitada. „Rae valla mängude laiem eesmärk ongi tuua inimesed kodust välja sportima ning tekitada harjumus aktiivselt vaba aega veeta,“ lisab Raig.

Rae valla mängude üldliidriks tõusis tiitlit kaitsev 4Fun, kellele järgnevad väikese vahega Lagedi SporT ja Willenbrock Baltic. Järgmine ala, esmakordselt kavas olev indiaca, toimub 12. veebruaril Jüri spordihoones. 

TULEMUSED

OlyBet pokker: 1. Peeter I, 2. Coop KST, 3. Pipelife

Willenbrock minireketlon: 1. Omniva, 2. Willenbrock Baltic, 3. Team Järveküla & sõbrad.

Üldarvestus: 1. 4Fun 227,9, 2. Lagedi SporT 224,3, 3. Willenbrock Baltic 222,1, 4. Karla küla 216,7, 5. Jyrto 200, 6. Rehnut 192,9.

Külad: 1. Karla küla 216,7, 2. Patika 190,3, 3. Vana-Järveküla 163,9.

Ettevõtted: 1. Willenbrock Baltic 222,1, 2. Rehnut 192,9, 3. Coop KST 167,9.

Fotod: Ardo Säks