Rae Run’i kevadjooks tõi starti 188 osalejat

Rae spordikeskuse ja UP Spordi koostöös toimunud esimene Rae Run’i kevadjooks algas edukalt: kokku nautis spordirõõmu 188 võistlejat, kes olid tulnud mõnusatele kevadistele Jüri terviseradadele nii Rae vallast kui ka naabervaldadestki olenemata varahommikusest lumest ning õhtusest kevadjäisest tuulest.

Vallavanem Mart Võrklaev juhatas päikeselise jooksupäeva sisse ning stardijoonele kogunesid kõige nooremate, esimeste ja teiste klasside õpilased. Poistest läks võit Romet Ridalaanele Kiilist, tüdrukutest Anete Saaringule Laagrist. Järgmises, D-vanuseklassis võitis tüdrukutest Miia Ott Jürist ja poistest Kristo Kondrov Ääsmäelt. C-vanuseklassi võitjad olid Tristan-Aik Sild Viimsist ja Anna Maria Raspel Tallinnast. B-klassis võidutsesid Kristian Otlot ja Carmen Hallang Jürist ning A-klassis Karol Hanga Koselt ja Aneth-Dorian Vilde Lagedilt.

Jooksude vahepeal viidi läbi ka Eestis järjest populaarsemaks muutuvad footbike’i võistlused, kus kõik soovijad said erilist ratast staadionil proovida.

Kell 18 oli täiskasvanute stardis 35 osalejat ning lisaks viis teatevõistkonda. Jooksu üldvõidu saavutasid meestest Sander Jürs Kehrast ja naistest Brit Rammul Jürist. Veteranide vanuseklassides võitsid Ragnar Kaasik Jürist,  Merle Lichtfeldt, Peetrist, Raido Raspel ja Monika Veelma Tallinnast.

Rae Run’i jooksu toetasid EOK, SiS, AS Kalev, AS Tere, Smarten, Salestar, Jüri Konsum, Rae Keegel, Teraapialaegas, FIE Ahti Siimumäe, Rae vald, Kuldsed Käed, SmartSale, Symantec.

Oma valla nimelise jooksusarja korraldamisega leiab Rae vald tuntust ja tunnustust kui Eesti üks sportlikumaid valdu. Rae Run’i jooksusari toimub esimest korda ning selles on kolm osavõistlust: sügisel toimunud Rae Run’i krossijooks ja Rae valla lahtised meistrivõistlused, Rae Run’i kevadjooks ning Rae Run’i suvejooks, mis peetakse noortele 12. augustil ja täiskasvanutele 13. augustil.

Urmas Põldre

Rae Run’i jooksusarja peakorraldaja