Rae kossumeestelt tugev hooaja esimene pool

Rae Koss/Hansaviimistluse meeskonna hooaja esimest poolt Eesti meistrivõistluste esiliigas võib lugeda kordaläinuks – kuus võitu ja viis kaotust annavad tabelis tosina klubi konkurentsis hinnatava neljanda koha. Medalijuttudeks on veel vara, kuid vahekokkuvõte peatreeneri Risto Puuriga on asjakohane.

Rae Koss/Hansaviimistlus hoiab poole hooaja järel tabelis neljandat kohta. Arvestades seda, et eelmisel hooajal oli tükk tegemist, et esiliigasse püsima jääda, võib tulemusega vist rahul olla.

Võrreldes praegust hooaega eelmisega, siis on see alanud tõesti paremini. Kui tõele au anda, siis pole kõik võidud olnud suureskoorilised. Tabeliseis on pingeline, üks kaotus rohkem ja meie positsioon oleks hoopis teine.

Meeskonna ridadesse kuulub mitu kõrgliiga kogemusega mängijat – kuidas on õnnestunud näiteks Rannar Raap ja Ron Pehka võistkonda meelitada?

Roni puhul on asi lihtne – tegemist on meie süsteemi treeneriga ning tema liitumine Rae Kossu esindusvõistkonnaga oli loogiline samm. Rannar liitus meiega eelmise hooaja keskel. Talle meie tegemised meeldivad ning hooajaeelselt tuli temalt üpris lihtne jah-sõna jätkamise osas.

Rae Koss/Hansaviimistluse peamine eesmärk on pakkuda väljundit oma kasvandikele ehk kuidas olete rahul kohalike noortega?

Minu silmis teevad meie süsteemi treenerid head tööd. Eelmise hooaja lõpus mängiti pea igas vanuseklassis medalile.

Tegutsete ka noortetreenerina ja olete kursis Rae Kossu järelkasvuga. Kui suur osa noormängijatest treenib igapäevaselt sihiga saada elukutseliseks korvpalluriks?

Paljude noormängijate unistus on saada elukutseliseks korvpalluriks. Kindlasti süveneb see soov vanuse kasvades ja prioriteete seades. Meie igapäevane töö on anda noortele võimalus enda unistuste poole pürgida.

Spordisaalide, jõusaalide, ujulate ja viskemasina näol on Rae vallas korvpalluritele loodud väga head tingimused treenimiseks. Kas tunnete treenerina millestki puudust?

Leian, et head tingimused on loodud lisaks korvpallile ka teistele spordialadele. Sarnaselt haridusmaastikule kimbutab ka huvialasid paraku juhendajate nappus. Saalis on soe, tuled põlevad, pallides on õhku – mina olen rahul.

Mitmete esiliigaklubide koosseisust leiab välismängijaid ja näiteks Keila KK tõusis meistriliigasse peamiselt leegionäride toel. Kas piiritaguse lisajõu palkamine on tulnud jutuks ka Rae Koss/Hansaviimistluses?

Hetkel ei ole jutuks tulnud. Astumaks sammu kõrgemale on klubil veel minna pikk tee. Välismaalaste palkamine lihtsalt liiga võitmiseks ei ole minu arvates mõistlik. Kui eesmärk on järgmisel hooajal tõusta meistriliigasse, siis kulub lisajõud kindlasti ära. Fakt on see, et välismängijateta on keeruline meistriliigas hakkama saada.

Käesoleval hooajal on kodumängude keskmine publikuarv 160, eelmisel hooajal ei olnud ühelgi mängul nii palju külastajaid. Spordis on parimaks turundusnipiks head tulemused.

Rohke kodupubliku toetus on kindlasti meie võitudele kaasa aidanud. Lisaks on publikut saali meelitanud suur töö sotsiaalmeedias ja koostööpartnerid. Mängudel lahutavad pealtvaatajate meelt andekad D7 tantsutüdrukud, DJ ja päevajuht. Et kõigest osa saada, tuleb tulla saali seda kõike vaatama ning omadele kaasa elama!

Rae Koss/Hansaviimistluse järgmine kodumäng toimub 13. jaanuaril kell 19 Jüri spordihoones, vastaseks on Eesti Maaülikool/Skarcon.

Pildil: Rae Koss/Hansaviimistlus peatreener Risto Puur. Foto Ott Kattel