Rae korvpallurid sihivad uuel hooajal kõrgemat kohta

Rae Koss/Hansaviimistlus lõpetas Eesti meistrivõistluste esiliiga kuuenda kohaga, mis tähendab, et üldarvestuses on tegemist Eesti paremuselt 15. meeskonnaga. Põhiturniiril võideti 22-st mängust üheksa ning veerandfinaalis kaotati Tamsalu Los Toros/TalTechile 73:90 ja 72:85.

„Hooaja lõpp oli tõesti põnev. Põhiturniiril püsis pinge viimase vooruni, kus meil oli võimalus tõusta neljandaks või jääda kaheksandaks. Kokkuvõttes kuues koht meile rahuldust ei pakkunud, kuid häbi tunda ei ole ka põhjust,“ lausus Rae Koss/Hansaviimistluse peatreener Risto Puur.

Puuri sõnul oli mängijate võimeid arvestades reaalne jõuda ka nelja parema hulka, kuid järjepanu kimbutanud vigastused lõid mängurütmi sassi. „Täiskoosseisus saime põhiturniiril mängida seitse korda. Meie mäng põhines suuresti kaitsel – kui saime vastaste pidurdamisega hakkama, tulid ka korvid lihtsamalt. Kahjuks oli ka mänge, kus olime kaitses väga head, aga poistel oli kehv viskepäev. Korvpall on sisseviskamise mäng, võitmiseks tuleb vastasest rohkem punkte visata,“ nentis Puur.

Kossumeeste kodumänge külastas hooaja jooksul rohkem kui 1900 pealtvaatajat, mis teeb keskmiseks publikunumbriks 160. See on viimaste aastate sihikindla töö vili.

„Ääretult tore, et saime nii palju rahvast saali – järelikult teeme õiget asja ja kõnetame kogukonda,“ rääkis Puur. „Meie publikuarv oli kindlasti üks suuremaid esiliigas. Suur tänu kõikidele, kes käisid meile hooaja vältel kaasa elamas! Tänu toetusele tuli kindlasti mõni võit lihtsamalt ja loodan, et suutsime pakkuda ägedaid emotsioone. Alahinnata ei saa ka toetajate panust, kes selle kõik meie jaoks võimalikuks tegid. Suur kummardus!“

Puur kinnitas, et paralleelselt suvepuhkusega tegeletakse uue hooaja plaanide ja meeskonna komplekteerimisega. „Lõppenud hooaeg näitas, et meeskonnad, kes treenivad rohkem kui kaks korda nädalas, olid taseme poolest teistest üle ja see kajastus ka tabelis. Tuleval hooajal on meie eesmärgid kindlasti suuremad – rohkem rahvast saali, rohkem võite ja rohkem mänguminuteid noortele,“ loetles Puur.

Eesti meistrivõistluste I liiga paremusjärjestus

1. Eesti Maaülikool/Skarcon
2. Tere Kadrina Karud
3. Tartu Ülikool/Estiko
4. Tamsalu Los Toros/TalTech
5. Reinar Halliku Korvpallikool/Vinni-Pajusti Gümnaasium
6. Rae Koss/Hansaviimistlus
7. Kuremaa SK
8. KK Viimsi II
9. TSA Kalev
10. Paide Viking Window
11. Audentese Spordigümnaasium
12. SK Nord/Cramo

Rae Koss/Hansaviimistluse parimad 2022/2023

Keskmiselt punkte mängus – Ron Pehka 15,7
Kasutegur – Rannar Raap 0,84
Minutid – Ken Karja 28,89
Lauapallid – Rannar Raap 7,3
Resultatiivsed söödud – Ron Pehka 3,54
Vaheltlõiked – Jalmar Joosep Saar 1,8
Viskeblokeeringud – Oskar Martin Kiviväli 0,4

Pildil: Rannar Raap oli hooaja kokkuvõttes kasuteguri poolest Rae Koss/Hansaviimistluse parim. Foto Ott Kattel