Osalejad andsid Refonda Peetri Jooksu uuele rajale kõrge hinde

Viiendat korda toimunud Refonda Peetri Jooks peeti tänavu uuel rajal, mille osalejad hästi vastu võtsid. Muudetud trassi suurimaks eeliseks oli see, et võistluskeskuse ja Peetri Selveri parkla vahet jalutajad ei seganud jooksjaid. Võistluse peakorraldaja Mihkel Reile kinnitas, et niivõrd positiivne tagasiside annab julgust ka järgmisel aastal sama rada kasutada.

„Erilist spordihooaega silmas pidades läks Refonda Peetri Jooks väga hästi korda. Võistlus toimus algselt paika pandud kuupäeval ja rajal,“ ütles Reile. „Meil on põhjust rahul olla, sest paljud suured rahvaspordiüritused jäid ära või peeti selle asemel virtuaalvõistlus.“

Huvi Rae valla suurima osavõtjaskonnaga spordiürituse vastu oli suur, kuid kuna eelregistreerimise perioodil kehtis tuhande osaleja piirang, telliti just nii palju auhindu. Hiljem saanuks valitsuse otsuse kohaselt starti lubada rohkem jooksjaid, kuid niivõrd lühikese aja jooksul ei olnud võimalik meeneid juurde soetada. „Viimastel päevadel oli suur huvi osaleda eelkõige laste ja noorte poolt,“ lisas Reile.

Rajal valitses tujutõstev õhkkond. Iga kilomeetri järel oli meeleolupunkt, mis tähendab, et jooksjad said praktiliselt kogu aeg pingutuse kõrval muusikat nautida. „Minu teada ei ole ühelgi teisel Eestis korraldataval suurel rahvaspordiüritusel meeleolupunkte nii tihedalt,“ märkis Reile.

Järgmisel aastal soovitab Reile jooksjatel ja kaasaelajatel külastada kindlasti ka laada-ala. „Inimesed võisid mõelda, et laadal müüakse ainult spordivarustust, kuid tegelikult olid kohal nii käsitöölised, toitlustajad kui muu kõikvõimaliku laadakauba pakkujad. Eriti rikkalik oli toiduala,“ lausus ta.

Suurepärase hinnangu andsid Refonda Peetri Jooksule ka Eesti suurima harrastusspordi veebisaidi Marathon100 lugejad – võistlus sai viie palli skaalal koondhindeks 4,54 (mullu 4,50). Kokku andis oma hinnangu 120 osavõtjat ning neist 111 on valmis osalema ka järgmisel korral. 2021. aasta 7. augustil peetavale üritusele on end juba kirja pannud rohkem kui 150 jooksusõpra. Eelregistreeruda soovitab Reile rahuliku südamega, sest korraldajad annavad osalustasu garantii. See tähendab, et kui Refonda Peetri Jooks peaks mingil põhjusel ära jääma, siis kehtib sama pilet 2022. aasta üritusel.

Refonda Peetri Jooksu 10 km põhidistantsi võitis Ilja Nikolajev ajaga 31.14, teise koha sai Raido Mitt (31.23) ja kolmanda Morten Saetha (31.39). Naistest olid kolm paremat Marion Tibar (36.64), Kadiliis Kuiv (37.18) ja Irina Bizjajeva (37.44).