Neljakordse olümpiakogemusega sulgpallur avab Jüris sulgpallikooli

Augustikuu keskel avab Jüris uksed Lenne Sulgpallikeskus. Maailmatasemel 16 väljakuga sulgpallihallis avab uksed ka Raul Must Sulgpallikool. Eestit neljal korral olümpiamängudel esindanud sulgpallur Raul Musta sõnul on kooli eesmärgid kõrged ning sihiks seatakse rahvusvahelised võistlused. Rae Sõnumid rääkis endise tippsportlasega peagi avatavast koolist lähemalt.

Oled lõpetanud sportlase tippkarjääri. Kas oma sulgpallikooli avamine on sportlaselu loomulik jätk?

Minule on sulgpallikooli avamine teekonna loomulik jätk. Juba tippspordi aegadel juhendasin treeningpartnereid nii palju kui võimalik ja võib öelda, et treeneriamet mulle meeldib. Tean endiseid tippmängijaid, kes pole treeneriks pürginud, kuna kellegi juhendamine neile lihtsalt ei sobi. Minule õpetamine meeldib ja võtan treeneriametit sama ambitsioonikalt kui tippsporti.

Mitu gruppi ja millistele vanuseklassidele on plaanis avada?

Raul Must Sulgpallikool pakub treeninguid 4–19-aastastele lastele. Koolis moodustame grupid, kuhu lapsed vastavalt vanusele jagame. Gruppe moodustame nii palju, kui lapsi trennis käima hakkab. Väljakutest ja treeneritest meil puudust ei tule.

Kellest saavad sulgpallikooli treenerid?

Raul Must Sulgpallikoolis alustavad tööd viis treenerit. Mina olen kooli peatreener ja juht. Treenerid on Silva Lips, Tauno Tooming, Kristo Kasela ja Helis Pajuste, kes on kõik treeneritöös kogemustega ja on Eestis absoluutses tipus. Helis on naisüksikus Eesti teine number. Silva, Tauno ja Kristo on eelnevalt kuulunud noorteklassides Eesti paremike sekka. Usun, et teist selliste kogemustega treenerite meeskonda on Eestis raske leida ükskõik millisel spordialal, rääkimata sulgpallist.

Millisena näed Eesti sulgpalli tulevikku? Kas meil on järelkasvu?

Eesti sulgpallis on kindlasti tulevikku. Meie kooli miinimaalseks eesmärgiks on viia vähemalt kaks Eesti sulgpallurit olümpiamängudele. Selleks peab järelkasvuga tõsiselt tegelema ja usun, et Raul Must Sulgpallikoolil seda potentsiaali on, et anda lastele sellist sulgpalliõpet, millega neil oleks tulevikus võimalik rahvusvahelises konkurentsis läbi lüüa.

Oled esindanud Eestit olümpiamängudel neljal korral. Kindlasti on sul teadmised ja kogemused, mis toovad sportlasele edu?

Kõik need aastad, mis olen tippspordis olnud, on andnud mulle meeletu kogemusepagasi ja palju teadmisi ning kindlasti suudan olla kasulik nii Eesti tippudele kui ka uutele lastele, kes minu koolis treeningutega alustavad.

Millise tasemega noori ootate trenni?

Eelkõige ootame trenni täiesti uusi väikeseid sulgpallihuvilisi ja loomulikult on koht olemas ka juba Eesti tippu kuuluvatele mängijatele.

Pildil: Raul Must