Mälumäng ja Mölkky panid proovile vaimujõu

Märtsikuus toimusid Rae valla mängude raames alad, kus läks füüsilise jõu asemel rohkem vaja vaimuteravust ja osavust – osalejad said end proovile panna mälumängus ja Mölkkys.

Mälumängus saavutas võidu Team Järveküla&sõbrad, esikolmikusse mahtusid veel Tallinna Vangla ja Rimi. Jevgeni Nurmla ja Indrek Salise koostatud 35 küsimusele vastates kogus Team Järveküla&sõbrad 42 punkti (maksimum 70) – rohkem kui 50-protsendilist tulemust loetakse heaks.

Võitjate esindaja Meelis Lepikult kinnitas, et võistkond komplekteeriti teadlikult nii, et tähtsamad valdkonnad oleksid asjatundjatega kaetud. „Esimeste voorude järel ei olnud me esikolmikus ja mingid voorud jäime üldse nulli peale,“ lausus Lepikult. „Mälumängu teise poole küsimused sobisid meile rohkem, eriti kindlalt tundsime end filmidega seotud küsimustes ja voor enne lõppu oli esikoht kindel.“

Võidukasse koosseisu kuulusid Kaarel Kais, Urmo Kallakas, Aimar Arak ja Kaido Teesalu. Kokku tuli 29 võistkonda, mälumängus ei ole osalejate arv kunagi nii suur olnud.

Kui mälumäng on Rae valla mängude kavas olnud pikka aega, siis Soomest alguse saanud Mölkky kuulub programmi teist aastat. Neljaliikmelised võistkonnad olid Kindluse Kooli pneumohallis jagatud paarideks. Võistkondlikult pälvis esikoha Lagedi Sport, järgnesid 4Fun ja Karla küla, paaridest oli edukaim Hendrik Lepik ja Renna Tõniste (Lagedi Sport).

„Meie võistkonna liikmed on Mölkkyt mänginud ainult oma lõbuks, eraldi trenni me ei teinud. Konkreetset võiduvalemit on raske välja tuua, kõik otsused langetasime mängu käigus jooksvalt,“ ütles Lagedi Sporti esindav Bärbel Salumäe, kes sai koos Marten Ivarineniga paaride konkurentsis 12. koha.

„Mölkky on kahtlemata jõukohane ala igaühele – 102 osalejat on sellele hea tõestus. Mölkkyt saab igaüks oma koduaias harjutada ning kui siia kõrvale panna veel ka võistluskogemus, on au ja kuulsus tagatud. Soovitan kõigile!“ lisas Rae valla mängude peakorraldaja Indrek Raig.

Lagedi Sport tõusis ka Rae valla mängude üldliidriks. Järgmine ala, discgolf toimub 24. aprillil Kurna pargis.

 

TULEMUSED

Bikebox mälumäng: 1. Team Järveküla&sõbrad, 2. Tallinna Vangla, 3. Rimi

Rimi Mölkky: 1. Lagedi Sport, 2. 4Fun, 3. Karla küla

Üldarvestus: 1. Lagedi Sport 356,3, 2. 4Fun 349,5, 3. Karla küla 337,9, 4. Team Järveküla&sõbrad 336,6, 5. Willenbrock Baltic 327,1, 6. Jyrto 280,8

Külade arvestus: 1. Karla küla 337,9, 2. Patika 278,7, 3. Limu küla 210,5

Ettevõtete arvestus: 1. Willenbrock Baltic 327,1, 2. ABB 256,2, 3. Rehnut 252,9

Mälumängu 6 kõige keerulisemat küsimust

1. Nimetage rahvaarvult kaks kõige suuremat Euroopa riiki, mis ei ole võitnud veel mitte ühtegi olümpiamedalit.

2. Suurima rahvaarvuga riik, mis on tulnud Eurovisiooni lauluvõistluse võitjaks, on teatavasti Venemaa. Milline on väikseima rahvaarvuga riik, mis on võitnud Eurovisiooni lauluvõistluse?

3. Seda 12,68 ruutkilomeetri suurust saart on pakutud üheks sobivaks kohaks Eestis tuumaelektrijaama ehitamiseks. Nimetage see pindalalt kõige suurem elaniketa saar Eestis.

4. See on üks vähestest keemilistest elementidest, mille avastajaks on naisteadlane. See on kõige viimane keemiline element, mis avastati loodusest. Looduses haruldane radioaktiivne element on kõige raskem leelismetall. Elemendi nimetus on tuletatud avastaja kodumaa nimest. Mis element?

5. Pildil olev lind kuulub Eestis I kategooria looduskaitse all olevate liikide hulka. Ta on väidetavalt maailma looduslikult kõige laiemalt levinud maismaalind, asustades kõiki mandreid, erinevate elupaikade laia valimit ja iga kliimavöödet, alates arktilisest kuni troopiliseni. Mis lind?

6. See New Yorgis asuv kõrgkool asutati 1754. aastal. Seal on töötanud rohkem Nobeli auhinna laureaate kui üheski teises akadeemilises asutuses üle maailma. See õppeasutus annab välja iga-aastast Pulitzeri auhinda. Selle kooli vilistlane on ka Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves. Mis õppeasutus?

 Vastused:

1. Bosnia-ja Hertsegoviina ning Albaania

2. Monaco

3. Suur-Pakri

4. Frantsium

5. Rabapistrik

6. Columbia Ülikool

Fotod: Ardo Säks