Korvpallurite aktiivne suvi

Kui juuni aluses lähevad ilmad soojaks ning saalikorvpallihooaeg saab läbi, liigub sportlik tegevus välja. Suur osa organiseeritud tegevusest asendub noorte oma initsiatiiviga, kui kogunetakse spordiväljakutel, rannas või kellegi hoovis, et teha sporti koos ja üksteise vastu. Siiski leidub piisavalt ka kossuturniire, laagreid ja muid põnevaid üritusi.

Üheks suviseks traditsiooniks on saanud kossukolmapäevakute sari. See on Rae Kossu, Rae Spordikooli ja Kiili Spordiklubi treenerite koostöös korraldatav spordiüritus, kus noored saavad võistelda omavahel erinevates sportlikes tegevustes, võita auhindu ja lihtsalt lõbusalt aega veeta. Sinna on oodatud mitte ainult korvpallurid, vaid kõik huvilised. Eesmärk on populariseerida aktiivset elulaadi ja muidugi korvpalli. Sellel suvel on toimumispaikadeks Jüri staadioni kossuväljak, Kiili kossuväljak ja Peetri pargi kossuväljak. Ürituse teine eesmärk on tutvustada noortele piirkonna erinevaid spordiväljakuid, et siis omale meelepärane välja valida ja seal ka edaspidi aktiivselt aega veeta. 

Väga populaarne suvine tegevus meie kossunoorte hulgas on Alexela 3 x 3 Eesti meistrivõistlustel osalemine. Ja nad teevad seda väga edukalt! Hooaja avaetapil Viimsis noppisid meie sportlased esikohad U18 (Rae Koss – Christopher Gutmann, Kaspar Verk, Marten Teder ja Oskar Martin Kiviväli), U15 (Rae/Nyimage – Rasmus Vuks, Robin Piilbaum, Mattias Mändmets ja Kaspar Vuks) ja U13 (Rae/Kiili SK – Erik Arula, Rohan Laanemets, Ruudi Talviste ja Sander Peerandi) vanuseklassides. U15 tulid II kohale Kiili noored Kaur-Kennert Nurmik, Matthias Lepik, Siim Sõõrde ja Robert Purge. Võidurõõmu nautis ka meie treener Brett Nõmm, kes triumfeeris harrastajate klassis. Kui Tallinna lähistel etappidel on Rae ja Kiili noored esindatud kõikides vanuseklassides ja mõnes isegi mitme võistkonnaga, siis on kaks võistkonda, kes osalevad kõikidel etappidel – Rae/Nyimage U15 ja Rae/Kiili SK U13. Siinkohal suur kummardus poistele, kelle initsiatiivil see toimub ja loomulikult lapsevanematele, kelle õlgadel on kogu logistiline korraldus. Tegemist on ikkagi kogu suve hõlmava pühendumisega, mis viib neid üle terve Eesti. Vanemate enda sõnul on tegemist toreda ja lõbusa ettevõtmisega, mis ei tundu üldse kohustusena. Väga meeleolukas on reisida mööda Eestit ning näha noori tegemas midagi, mis neile rõõmu pakub. Ja kui teha midagi naudinguga, siis tulevad ka tulemused, sest siiamaani on igal etapil oldud poodiumitel!

Vaieldamatult on suvised kossulaagrid üks suviseid tähtsündmusi. Juba mitmendat aastat toimuvad need Kuremaal ja Madsal. Need on kohad, kus füüsiline ettevalmistus uueks hooajaks seguneb lõbusa meelelahutusega, mille eesmärk on tiimivaimu kasvatamine. See kehtib nii poistele kui treeneritele. Kui arvate, et kossulaagris mängitakse ainult korvpalli, siis eksite. Et olla hea korvpallur, on vaja mitmekülgset areneda ja seda just laagris tehaksegi. Pesapall, jalgpall, ragbi ja rahvastepall on ainult ühed näited tegevustest suvelaagris. Jooga aitab kaasa painduvusele ja psüühilisele ettevalmistusele, maastikumängud aitavad kaasa võistkonnavaimule, suplus järves aitab lõõgastuda pärast rasket trenni. See nimekiri jätkub veel pikalt, aga läbiv mõte kõikide nende tegevuste puhul on füüsilise raskuse ja lõbu ühendamine. Jälgige meie tegevusi Instagramis ja Facebookis @RaeKoss ning valmistuge juba uueks põnevaks hooajaks. Areenil näeme!

Pildil 1: Rae/Nyimage U15 noormehed keskel
Pildil 2: Rae/Kiili SK U13 noormehed keskel