Korvpallinoorte tegemised möödunud hooajal

Suvesoojus on inimesed randa ajanud, käes on puhkuste aeg. Mida tähendab aga suvi meie noortele korvpalluritele? Millised on treening- ja võistlusplaanid ning kuidas võiks kokku võtta möödunud hooaja?

Möödunud 2022/23 hooajal olime Eesti meistrivõistlustel esindatud rekordiliselt 11 võistkonnaga ja seda kõikides vanuseklassides – U12 kuni U18. Suur rõõm on tõdeda, et kõikides jõudsime ka väljalangemismängudele ning neljas isegi Final 4 turniirile. U12 ja U13 poiste hooaja lõpp kujunes tõsiseks trilleriks, kus äärmiselt põnevate mängudega võideldi ennast lõpuks pronksmedalitele.

U14 ja U16 noormehed andsid poolfinaalikohtumistes kõva lahingu põhiturniiri võitjatele, mis kahjuks pronksimängudeks piisavalt energiat ei jätnud, mõlemale väga tubli 4. koht.

U18 korvpallurid jõudsid play-off mängudele II divisjonist ning kohtusid esimese ringis hilisema hõbedatiimi Raplaga. Esimeses mängus suudeti küll vastast üllatada ning neid võita, aga seejärel kahjuks jaks rauges.

Pikast koroonapausist oli tagasi rahvusvaheline BBBL turniir ning me kasutasime agaralt võimalust, et anda oma mängijatele kogemust ja võimalust võistelda eakaaslastega teistest riikidest. Selles karussellis olime võistlustules 3 erineva vanusega – U12, U13 ja U14. Hoolimata pikast pausist rahvusvahelisel tasandil suutsime kohaneda hästi füüsilise mänguga, mida pakkusid meile Läti, Leedu ja Gruusia noored.

U12 jõudis finaalturniirile põhiturniiri 2. koha pealt ning kokkuvõttes 7. koht, U13 saavutas 12. koha ning U14 lõpetas hooaja 10. kohaga, seejuures põhiturniirilt liiguti edasi võitjatena. Väga tublid saavutused ning arenemisvõimalusi andis see turniir kindlasti kuhjaga.

Kiili Spordiklubiga on meil juba aastaid olnud väga hea koostöö ning selle tulemusena oleme koos treenides ja võisteldes saanud oma noortele anda paremaid võimalusi arenemiseks. Möödunud hooajal tegime sammu edasi ka meie koostöös Tartu Ülikooli korvpallikooliga. U14 ja U15 vanuseklassides said meie noorkorvpallurid väga häid kogemusi mängides EYBL sarjas just Tartu tiimides. Meie pakkusime omakorda Tartu noortele mängupraktikat meie U14 võistkonna koosseisus turniiril Copenhagen Invitational 2023.

Väga uhke on tõdeda, et kõik need kogemused Eesti tasandil ja rahvusvahelisel tasandil on avanud meie noortele võimaluse esindada Eestit ka koondiste rivistuses. Kuigi U14 koondis Eestis ametlikult puudub, valiti U14 treeningkogunemisele Käärikul meie kossunoorte hulgast Erik Arula, Ruudi Talviste ja Rohan Laanemets.

U15 koondisse said valituks Rasmus Vuks, Kaspar Vuks ja Mattias Mändmets, kes alustasid koondisesuve Läti ja Leedu eakaaslaste alistamisega ning Balti meistrikarika pea kohale tõstmisega. Kaspar valiti ka turniiri MVP-ks. U15 koondise peatreeneriks on meie enda korvpalliosakonna juht Brett Nõmm, kes on ühtlasi ka U18 koondise abitreener. U18 koondises on meie kasvandik Gert Suvi ning U20 koondises Jarko Kõrvel. Koondisesuvel tasub seega silma peal hoida ning kõvasti kaasa elada.

Suvel ei saa üle ega ümber 3 x 3 korvpallist. Eelmise suve edukad tulemused on loonud meie noortele selleks aastaks uued võimalused, sest kõikidel tiimidel on oma toetajad. See tähendab, et noored mängivad uute nimede ja vormidega ning ka osalustasud finantseeritakse toetajate poolt. Meil on väga hea meel, et pidevalt lisandub uusi ettevõtteid, kes väärtustavad noorte püüdlusi ning annavad oma panuse korvpalli arengusse.

Kui suvised koondiseaknad, 3 x 3 hooaeg ja suvelaagrid seljataga, siis ootame uusi lapsi oma treeningutele. Korvpall annab hea võimaluse vaimseks ning füüsiliseks arenguks ja kindlasti saab läbi selle luua uusi sõprusi. Tutvu meie treeningvõimalustega huvikool.rae.ee või raekoss.ee ning registreeru trenni!

Aitäh meie kõikidele õpilastele, kes pika ja intensiivse hooaja tublisti vastu pidasid. Aitäh vanematele, kes aitavad lastel tegeleda armastatud spordialaga ning aitavad treeneritel luua arendavat ja toetavat keskkonda. Aitäh treeneritele, kes loovad meie noortele võimalusi arenguks ja oma aktiivsusega kõike eelloetletut saavutada aitavad. Aitäh toetajatele ja koostööpartneritele, kes meie tegevusele on õla alla pannud.

Ilusat suve kõigile ning kohtume palliplatsil.

Pildil: Rae kossu noored