Kahe riigi valla võrkpallurite sõprus on jõudmas hõbedase karikani

Kui hõbekarikat jagataks 25 aastase sõpruse tähistamiseks, siis peatselt oleks põhjust see soetada, sest tänavusel 24. kohtumisel tõdesid kahe sõprusvalla – Rae ja Masku võrkpallurid, et 25 sõpruskohtumine tuleb igal juhul.

Rae spordikeskuse pallihallis said 2. septembril kokku taas kahe sõprusvalla võrkpallisõbrad. Jüri spordiklubi juht Kalev Pukk meenutas, et Rae ja Masku sõprussuhted said alguse tema kodus, mil 1991. aastal tulid Masku valla esindajad tutvuma Jüri gümnaasiumiga ja õhtul veedeti koos aega. „ Mõtlesime, et peaks hakkama võrkpalli mängima.“  Mõeldud – tehtud, aastal 1992 kutsusid Masku võrkpallurid Rae meeskonna külla.

Kohtumised on toimunud vaheldumisi mõlemas vallas. „Ühel aastal kohtutakse Soomes Maskus ja järgmisel Rae vallas,“ kõneles Pukk, kes on toimunuga väga rahule jäänud. Pukk rääkis, et mitmed võrkpallurid, kes osalesid esimestes mängudes 90ndate aastate alguses, mängivad ka täna. „Võistkonda on lisandunud ka mängijate poegasid.“

Vallavolikogu esimees Agu Laius tunnustas Masku võrkpallureid sõprussidemete hoidmise eest ja kinkis külalistele Rae vallas valminud käsitööõlled Tanklerilt ja Kalevi EV 100 kommid.

Kuna Masku delegatsiooni kuulus 24 aastat tagasi sõprussuhtele aluse panija Jyrki Kangas, kes on suur Eesti ja eesti keele fänn, oli tema kinkekotis ka raamat „Harjumaa linnulennult.“ Kultuurispetsialist Kristi Aru rääkis, et Masku valla vabaaja juht Jyrki Kangas on saanud omale kõik Rae valla ajaloost, kultuurist või vaatamisväärsustest rääkivad raamatud.

Kalev Pukk on 25. kohtumise osas väga optimistlik, kuid mis sealt edasi saab, seda täna veel ei tea. „Arutame seda järgmisel aastal Maskus.“

Sõpruskohtumisel jäi võit seekord Rae-Masku karikamängus koju, Rae valla veteranide meeskonnale. Lisaks võistlesid turniiril ka Jüri Gümnaasiumi ja Rae Võrgutajate võrkpallimeeskonnad.

Fotod sõpruskohtumiselt/Rae Sõnumid

2. foto: palli hoiab Jyrki Kangas

3. foto: sõprussuhete ajalugu on jäädvustatud albumisse, mida hoiab Kalev Pukk