Algaja õnn ehk Kuidas pime kana keskööl tera leidis

Pokker on imeline mäng. Spordis juhtub harva, kui algaja oma esimese võistluse kinni paneb. Aga nii juhtus Rae valla mängude seitsmendal alal, kui pokkeriturniiri võitis esimest korda võistlustules olnud Margus Vijard. Saavutus on seda hinnatavam, et kohal oli 30 võistkonda 150 mängijaga.

„Olen pokkeri kohta internetist lugenud, targemate käest nõu küsinud ja isekeskis pisut mänginud, kuid nii rahvarohkel turniiril osalesin esimest korda,“ kinnitas kümnepealisest finaallauast võitjana väljunud Vijard. „Algaja õnn. Pime kana leiab ka tera. Just selliseid võrdlusi võib minu kohta kasutada. Esikoht oli täiesti ootamatu.“

Kas pokker on õnnemäng?

Meistriliiga tasemel korvpalli mänginud, kuid nüüd hellade põlvede tõttu rohkem rattasporti harrastav Vijard tunnistas, et No Limit Texas Hold’emi pokkerivormi turniiri käigus ei saanud kogu aeg kaartidele loota ja teatud hetkedel tuli võtta riske.

Üldarvestuses hoiab VBH Estonia, kus Vijard katuseakna üksuse tootejuhina töötab, 21. kohta. „Taseme poolest peaksime olema kõrgemal, kuid enamik firma kollektiivist oli jaanuaris Norras suusatamas ja seetõttu ei saanud sõudeergomeetrite võistlusest osa võtta,“ selgitas Vijard.

Rae valla kultuurikeskuses südaöö paiku lõppenud turniiril järgnesid Vijardile Janno Siitan Järvekülast ja Kaido Jõgi Aruheina Sõprade Seltsist. Parimaks naiseks tõusis 11. kohal lõpetanud Kadi Liis Kallus Patika võistkonnast. Loosiauhinnaks olnud pokkerikohvri võitis Thea Sähka Rae Spordikeskusest.

Võistkondlikus arvestuses, kus tegi kaasa neli meest ja kaks naist, pälvis teist aastat järjest esikoha  Aruheina Sõprade Selts koosseisus Indrek Trei, Helen Pavlov, Kristi Tammemägi, Olle Strik, Aivo Ait ja Kaido Jõgi.

„Kõige huvitavam on see, et meie võistkonnas mängib aktiivselt pokkerit vaid Helen,“ märkis Jõgi. „Autoga turniirile sõites naersime, et 150 mängija hulgas meil suuri edulootusi pole. Kokkuvõttes jõudis aga kolm meie meest 15 parema sekka. Uskumatu tulemus! Samas olen mina seisukohal, et erinevalt laialt levivast arvamusest pole pokker õnnemäng, vaja on ka teadmisi.“

Eelmisel aastal individuaalarvestuses teise koha saanud Jõgi on saanud niivõrd palju innustust, et kavatseb sel aastal osaleda veel mõnel live-turniiril. Teiseks tuli üllatuslikult Võsukese Lasteaed ja esmakordselt tõusis Rae valla mängude ajaloos poodiumile VBH Estonia.

Olybeti aegade suurim väliturniir

Võistlusele 16 lauaga välja tulnud Olybeti pokkerimänedžeri Herli Olopi sõnul oli tegemist nende ettevõtte suurima väliturniiriga Eestis. „Internetipokker näitab väikest kahanemistrendi, kuid turniiriformaat sobib kõikidele inimestele ja on hea vahend sotsialiseerumiseks. Rae valla mängude turniir jättis väga meeldiva mulje,“ rääkis Olop.

Koondarvestuses tõusis teist aastat Rae valla mängudel kaasa lööv Aruheina Sõprade Selts, kus põhikoormust kannavad kümme inimest, napi eduga Lagedi SporTi ees ka üldliidriks. Üldvõitu silmas pidades peab Jõgi ohtlikemaks konkurendiks kolmandal positsioonil asuvat Peetri Lasteaed/Põhikooli. „Kardan, et Aivo Hommiku eestvedamisel tehakse mälumängus hea tulemus ning teatejooksus, orienteerumises ja BMX-krossis on kooliõpilastel meie ees suur eelis. Arvestatavaks konkurendiks on ka Lagedi SporT,“ pakkus Jõgi.

Rae valla mängude järgmine ala, mälumäng toimus 4. aprillil. 23. kuupäeval ehk jüripäeval toimub kuueliikmelistele (4 meest + 2 naist) võistkondadele Jüris teatejooks ja viieliikmelistele (3 meest + 2 naist) tiimidele vibulaskmine.

Andres Kalvik

 

Fotod: Ardo Säks

Esimest korda nii suurel pokkeriturniiril osalenud Margus Vijard pälvis üllatusvõidu.

Võitjatiim Aruheina sõprade selts

 

POKKERITURNIIRI TULEMUSED

Individuaalarvestus: 1. Margus Vijard (VBH Estonia), 2. Janno Siitan (Järveküla), 3. Kaido Jõgi, 4. Aivo Ait (mõl. Aruheina Sõprade Selts), 5. Arnold Jürisalu (Hansaviimistlus/JG Vil! Veixi Rattatiim)

Võistkondlik arvestus: 1. Arueheina Sõprade Selts 108, 2. Võsukese Lasteaed 95, 3. VBH Estonia 89, 4. Järveküla 82, 5. Tallinna Vangla 66

Üldarvestus: 1. Aruheina sõprade selts 308,6 punkti, 2. Lagedi SporT 307,9, 3. Peetri Lasteaed/Põhikool 298,6, 4. Tallinna Vangla 289,2, 5. Järveküla 283,4

Külad: 1. Lagedi SporT 307,9, 2. Järveküla 283,4, 3. Patika 260,3.

Ettevõtted: 1. Peetri Lasteaed/Põhikool 298,6, 2. Tallinna Vangla 289,2, 3. Rimi 259,3.